21.05.2011

Eclere cu frisca si capsuni

Capsuni!!!Cum a inceput sezonul capsunelor,acest desert divin va convinge inca o data ca intr-adevar capsuna este ''regina fructelor''.Capsunile sunt o adevarata binecuvantare pentru sanatate.Ele sunt bogate in flavonoide si acid fenolic,impreuna cu vitamina C,acestea impiedica acumularile de colesterol in artere,prevenind astfel tensiunea arteriala si infarctul.Aceste fructe activeaza sistemul imunitar si digestia.Deci mancati cat mai multe capsuni de cate ori aveti ocazia.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 250 ml apa
- 250 ml ulei
- 250 gr faina
- 7 oua
- o jum de lingurita sare
Pentru crema avem nevoie de:
- 500 gr capsuni
- 1 plic crema pt tarta
- 300 ml frisca lichida
- 250 ml lapte
2 foi de gelatina
Se pune pe foc mic uleiul,apa si sarea sa fiarba.Cand da in clocot se adauga faina si se ia jos de pe foc.
Se raceste apoi se adauga pe rand cate un ou intreg pana se termina toate ouale.
Amestecam energic pana devine ca o pasta.
Aluatul se pune in spritul cu forma stelata sau intr-o punga care se taie la capat.
Pe o tava se fac fasii lungi sau alte forme si se coc la cuptor pentru 25 minute.
Preparam crema pentru tarta conform instructiunilor de pe pachet.Frisca o batem pana devine tare.Se ia 3 linguri de frisca si se amesteca in crema pentru tarte.(se poate folosi pentru umplerea eclerelor doar crema pentru tarta,sau doar frisca+capsuni)O parte din capsuni le zdrobim cu furculita,le amestecam cu 2-3 linguri de zahar pudra si cu gelatina.
Frisca ramasa se amesteca cu capsunele zdrobite.Taiem eclerele pe lung si le umplem cu crema de capsuni si cu crema de vanilie apoi punem jumatati de capsuni peste crema si punem capacul de aluat.
Se presara zahar pudra deasupra si se da la rece cca 2 ore. 
Sunt delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *