30.09.2012

Tiramisu


Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, pe care toata lumea cred ca il cunoaste si probabil sunt multe feluri de retete.Nu necesita mult timp la preparare si are un gust deosebit de delicios.
Avem nevoie de:
- 4 oua
- 1 fiola esenta rom
- 200 ml cafea naturala tare
- 60 gr zahar
- 250 gr mascarpone
- 50 gr ciocolata amaruie
- 1 lingura cacao
- 400 gr piscoturi
Pentru inceput pregatim cafeaua apoi o  lasam la racit.Dupa racire adaugam esenta de rom.Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu zahar pana devine spuma.
 Crema mascarpone o amestecam pana devine cremoasa.
Galbenusurile le incorporam in crema mascarpone ...
... albusurile se bat spuma apoi se pune lingura cu lingura in crema mascarpone si se amesteca foarte usor.
 Intr-o tava punem hartie de pergament sau daca o puneti in tava de yena nu mai e nevoie de hartie.Apoi punem un strat subtire din crema de mascarpone.Piscoturile se introduc in cafeaua racita ...!!! insa numai jumatate de piscot va fi cufundat apoi se va intoarce invers cand va fi pus peste crema.

Punem apoi un alt strat de crema si din nou piscoturi.
 Ultimul strat va fi de crema.Ciocolata amaruie o radem pe razatoarea mica apoi o amestecam cu cacao si presaram deasupra prajiturii.O lasam la rece 2-3 ore sau peste noapte.
Se serveste alaturi de o ceasca de cafea.
Pofta buna!

4 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *