27.09.2013

Pulpe de pui cu ghimbir







Acest fel de mancare sau aperitiv cum vreti voi sa le numiti,sunt un deliciu,o bunatate!!!Merge foarte bine cu orice fel de garnitura:piure,orez,cartofi naturi  ... etc.Multumesc muuult Mihaela pentru reteta,iar intr-o mica paranteza sa zicem (mi-e dor de voi).
Avem nevoie de:
- 10 pulpe fara os
- 2 bucati de ghimbir cca 4-5 cm fiecare bucata ras+zeama
- 20-25 ml sos de soia
- 1/2 lingurita zahar
- 30 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde tocat
Radem ghimbirul cu o lingurita (se rade foarte usor) si il dam pe razatoarea mica.Frunzele de patrunjel le tocam marunt apoi intr-o tava amestecam ghimbirul,patrunjelul,sosul de soia,zaharul si uleiul de masline.Fiecare bucata de carne o tavalim prin aceasta compozitie,apoi o lasam la frigider la marinat acoperit cu folie de aluminiu timp de 2 ore sau peste noapte daca nu va grabiti.
Scoatem tava de la frigider iar fiecare bucata de carne o prajim intr-o tigaie de teflon pe ambele parti.
 Carnea devine foarte frageda deci nu e nevoie sa le prajim prea mult timp.
Se servesc alaturi de piure,orez,cartofi natur sau merg foarte bine si simple alaturi de o salata de primavara.
Incercati-le ..... sunt delicioase !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *