10.04.2015

Placinta cu praz si ciuperci


Este o placinta delicioasa,care merita incercata.Se poate pastra la frigider pentru 1-2 zile.

Avem nevoie de:
- 250 gr faina 
- 125 gr unt
- 20 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 500 gr ciuperci
- 1 fir praz
- 250 gr rosii chery
- 200 gr smantana
- 100 gr cascaval
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura pesmet
- sare,piper
Dizolvam drojdia,zaharul si o lingurita faina in putina apa calduta si lasam maiaua la crescut.Cernem faina intr-un castron iar in mijloc punem maiaua crescuta,untul inmuiat la temp camerei,un ou batut cu un varf de cutit sare si putina apa cca 100 ml.
  Framantam bine aluatul apoi il lasam la crescut pentru 30 minute.
 Curatam ciupercile si prazul.Taiem ciupercile in felii subtiri apoi le stropim cu zeama de lamaie.Prazul si rosiile se taie in rondele subtiri.Calim prazul in ulei apoi se pun ciupercile si le lasam timp de 5 minute.Adaugam si rosiile,patrunjelul taiat sare si piper sau vegeta.
Tapetam cu aluat baza si peretii unei tavi rotunde sau dreptunghiulara si presaram pesmetul.
Intindem umplutura de legume,turnam smantana care a fost amestecata cu cele 4 oua ramase.
Iar deasupra radem cascavalul.
 Lasam placinta la cuptor pentru 40 minute sau pana se rumeneste frumos.
 Se scoate din cuptor se lasa pentru 10 minute sa se racoreasca si se serveste cu muraturi sau salata.
 
Delicioasa!

Un comentariu:

  1. O sa am si eu odata acest curaj sa pregatesc si eu ceva mai serios, ca de exemplu aceasta placinta mmm ce bine arata!!! :)

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *