01.05.2014

Tort cu ananas si cirese

Acum nu va mai trebui sa alegi intre o prajitura cu frisca si gem si una cu fructe,pentru ca aceasta reteta le reuneste pe amandoua.
Avem nevoie de:
250gr unt topit
- 150gr zahar+2linguri
- 1 conserva de ananas
-  cirese confiate/congelate
- 200gr faina
- o lingurita praf de copt
- o fiola esenta de vanilie
-  4 oua mari
- zahar pudra pentru decor
- 6 linguri gem de cirese/visine/caise
- 250ml frisca

Ungem doua forme pentru tort cu diamentru de 20 cm apoi le tapetam cu hartie de copt.Presaram 2 linguri de zahar pe uneia dintre ele.Stergem rondele de ananas cu un servet dupa care le asezam in tava cu zahar.In mijlocul fiecarui ananas asezam cate o cireasa fie confiata fie congelata.
100 ml din zeama de la ananas il amestecam cu untul topit,zaharul,galbenusurile ...
... apoi faina si praful de copt.
 Albusurile le batem si le introducem in aluat amestecand usor.
Impartim amestecul in  jumatate si le introducem in cele doua forme.
Le dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in blat iese curata.Lasam blaturile sa se raceasca complet.Partea cu ananasul trebuie sa fie in sus.Ungem cu gem blatul fara ananas.Eu am pus dulceata de caise in locul celei de visine dupa care am adaugat frisca batuta.
Asezam cel de-al doilea blat peste stratul de frisca si presaram putin zahar pudra.
Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *