26.11.2014

Tort fantezie



Avem nevoie de:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 250 gr fulgi de ovaz crocanti cu ciocolata
- 100 ml frisca lichida
- 1 conserva mandarine(175 gr fructe)
- 500 gr mascarpone
- 50 gr zahar(pudrat)
- 250 ml frisca
- 3 kiwi
- 1/2 rodie
Pentru blat si crossies se topesc ambele tipuri de ciocolata impreuna cu frisca lichida.Se adauga fulgii de ovaz crocanti si se amesteca.
.
Se iau galuste (crossies) cu ajutorul unei linguri si se asaza pe o hartie de copt.Se pun la frigider pana se intaresc.
Asezam restul de ciocolata intr-o tava rotunda de tort (24 cm)  tapetata cu hartie de copt doar fundul tavii.O lasam la frigider pana pregatim crema.
Scurgem mandarinele iar 2/3 din fructe le adaugam in crema iar restul le pastram pentru ornat.Kiwi se curata iar o parte din ele se taie cubulete iar cealalta parte se taie felii.Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra.Frisca se bate bine apoi se introduce in crema de mascarpone.Se adauga si fructele si amestecam.
Crema astfel obtinuta o asezam pe blat si o nivelam.Ornam tortul cu fructele ramase si crossies.
Se lasa la frigider cel putin 3-4 ore sau peste noapte.

Un tort delicios!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *