07.07.2017

Prajitura/Tort de zahar ars
Avem nevoi de:
- 1 cana de zahar
- 5 oua
- 5 linguri zahar
-1 l lapte
- 1 fiola esenta vanilie
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri (cu varf) faina 
- 5-6 linguri dulceata caise,corcoduse,etc
- 400 ml frisca batuta
- ciocolata rasa
Pentru inceput topim cana de zahar intr-o cratita mai mare.Separat batem cele 5 oua cu zahar,vanilie si lapte.Adaugam aceasta compozitie peste zaharul topit.
Lasam la foc mic pana se topeste bine zaharul iar compozitia de lapte devine mai groasa.(ea se va aduna ca branza,insa nu va faceti probleme)Intre timp cat compozitia de lapte sta la foc,amestecand din cand in cand,pregatim un blat din 6 oua.
Aceasta compotie o turnam intr-o tava de prajitura sau tort tapetata cu hartie de copt.
Batem albusurile cu zahar turnat in ploaie pana devine tare apoi adaugam lingura cu lingura cele 6 linguri de faina.Compozitia astfel obtinuta se asaza peste compozitia de zahar ars.
Se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu(160-180C)pana se coace blatul,aproximativ 35-40 minute.Se face testul cu scobitoarea.
Prajitura se lasa in tava sa se raceasca complet.Dupa racirea completa se pune deasupra prajiturii o hartie de copt si un platou si se intoarce.Deasupra prajiturii punem un strat de dulceata acrisoara.
Peste stratul de dulceata punem frisca batuta si radem ciocolata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *